Sibiu Yemek
Rumen mutfağı çok zengindir. Geleneklere göre,
ev sahipleri turistleri ekmek, tuz, erik rakısı veya bir bardak şarap
ile karşılarlar. Bazı geleneksel yemekleri lahana sarması, tokitura (et
yemeği), mititei (sulu köfte), mamaliga (mısır unundan yapılır), börek
ve balık yemekleridir. Öne çıkan tatlıları krep süzet ve kozonak
(kek)'tır. Bunun yanı sıra, halkın bugün hazırladığı Türk yemeklerinde
marmelat, çorba, tavuk suyu çorba, sarma, ızgara, kebab, sazan balığı,
koyun sütünden yapılmış peynir, pastırma, havyar ve Türk sitili tatlılar
Osmanlı'dan arta kalan izlerdir.
Ayrıca çay ve Türk kahvesi de, Romenlerin alışkanlıkları arasına girmiştir. Cotnari, Murfatlar, Tárnave, Ştefaneşti, Muscat Otonel, Grasá de Cotnari ve Támáioasa dünyaca ünlü şaraplarıdır. Romanya’da Cabarnet Sauvignon, Riesling, Pinot ve Merlot gibi uluslararası şarap çeşitleri de üretilmektedir.
Ayrıca çay ve Türk kahvesi de, Romenlerin alışkanlıkları arasına girmiştir. Cotnari, Murfatlar, Tárnave, Ştefaneşti, Muscat Otonel, Grasá de Cotnari ve Támáioasa dünyaca ünlü şaraplarıdır. Romanya’da Cabarnet Sauvignon, Riesling, Pinot ve Merlot gibi uluslararası şarap çeşitleri de üretilmektedir.