Sayfalar

Brisbane Yemek

Brisbane Yemek


adisi, Eagle Pier ve Brunswick sokakları, South Bank, New Farm, Queen Sokağı Alışveriş Merkezi, Shorncliffe, Sandgate, Milton Park ve Racecourse caddeleri, Redcliffe, Bribie Adası ve Cleveland bölgeleri; şehirdeki en saygın restoran, cafe ve barlara ev sahipliği yapmaktadır.
Brisbane mutfağı, deniz ürünleri ile ünlüdür. Çalı yemişleri, yöreye özgü otlar, çalı meyvesi ve çalı domatesi olarak bilinen akudjura; Brisbane yemeklerini tatlandırmak için sıklıkla kullanılan malzemeler arasındadır."Güney Avustralya Mirası İkonu" ödülüne sahip pie floater yemeği, en önemli yemektir. Yeşil bezelye çorbasının içine oturtulan geleneksel Avustralya etli turtasının üzerine domates sosu dökülerek servis edilen bu besleyici yemek, kışın tüketilen en gözde yemeklerdendir. Tereyağı eşliğinde ızgarada pişirilen deniz ürünleri; kalamar kızartması, susama bulanarak kızartılan ton balığı, füme somon balığı salatası ve yengeç etinden yapılan tuzlu kek; sıklıkla tüketilen yiyecekler arasında bulunmaktadır. Yeşil arpacık soğanı ve kişnişle marine edilerek hazırlanan biftek ve zeytinyağı ve biberiye ile buğulama yapılarak pişirilen okyanus alabalığı vazgeçilmez lezzetlerdendir. Avustralya etli turtasını da denemelisiniz. Oldukça doyurucu bir yemek olan bu turtanın özelliği; kanguru eti, koyun eti ya da dana eti kullanılarak hazırlanmasıdır. Ayrıca; sausage sizle, chiko rolls ve ünlü İngiliz atıştırmalığı fish'n chips’te favori yiyecekler arasındadır.
Brisbane mutfağının en lezzetli tatlılarından muzlu, kivili ve hindistancevizli kinoa lapası en özel lezzetlerden sayılabilir. Sizler için tarifini de vereceğimiz bu tatlı ağzınıza layık. Günümüz dünyasında açlığa son verecek mucize bitki olarak bilinen kinoa buğdayı, süt ile karıştırılır ve sütlaç kıvamında pişirilir. Ardından sütlaç sıcakken içerisine muz doğranır ve bal eklenir. Servis edilmeden önce rende taze hindistancevizi parçacıkları ve ceviz taneleri ile süslenir. Kremalı, vanilyalı bademli muhallebi ise, bir diğer lezzetli tatlı çeşidi. İçerisine lavanta katılarak pişirilen ballı kurabiyelere lavanta kurabiyesi deniliyor bu kurabiyeler, beş çaylarının vazgeçilmezlerinden. Ayrıca; Avustralya mutfağının iki önemli tatlısı Lemington keki ve Pavlova Brisbane mutfağında da oldukça popüler.
Deniz ürünlerinin popüler olduğu şehirde, beyaz şarap ve ünlü biraları Fosters, Castlemaine ve Victoria Bitter; popüler olan alkollü içecekler. Ebegümeci çiçeğinden yapılan Rosella Şurubu ise en çok tercih edilen alkolsüz içecek. Aborjinlerin geleneksel çayı Billy tea’den bahsetmeden olmaz, çayın rayihasının sırrı ise kamp ateşinin üzerinde demlenmesi ve siyah çay yapraklarının içine atılan bir tutam okaliptüs.