Sayfalar

Kophenhag Yemek

Danimarka Mutfağı

p4210580
2.bp.blogspot.com
Danimarka mutfağı genel olarak et, balık ve patates ağırlıklı yemeklerden oluşur. Taze sebzelerle pişirilen et ve deniz ürünleri Danimarka mutfağının vazgeçilmez yemeklerindendir. En sık tüketilen lezzetler; kızarmış domuz eti, tuzlanmış dereotu ile marine edilen ve hardal sosuyla servis edilen som balığı ve sığır eti, patates, çeşitli baharatlarla hazırlanan güveç yemeğidir. Dünya balık tüketiminde ilk sıralarda olan ülkenin mutfağında balık ayrı bir yere sahiptir. Hamur işlerinin de ağırlıklı olduğu Danimarka mutfağında reçelle tüketilen bir çeşit çörek “wienerbrod” da ülkenin öne çıkan lezzetlerindendir.
Ancak Danimarka mutfağı denince akla ilk gelen “smørebrød”dur. Bir çeşit tereyağlı ekmek olan smørebrød, dünya çapında üne sahiptir. Mutfağın diğer popüler tatları ise; “medisterpølse”, “frikadeller” ve krema ile servis edilen “spandauer”dir.
Adeta bir gastronomi cenneti olan Kopenhag’da damak tadınıza uygun bir lezzet mutlaka bulabilirsiniz. Kopenhag, yerel restoranların yanı sıra dünya mutfağından lezzetler sunan restoranları, lezzetli atıştırmalıklar sunan sokak satıcıları ve hazır yemek restoranları da içinde barındırmaktadır. Dünyanın en iyi restoranı seçilen “Noma” da Kopenhag’da yer almaktadır.
Popüler Restoranlar
Bahşiş- Hesabın %10’u oranında bahşiş yeterlidir.