Dubrovnik Yemek
Hırvat Mutfağı
dalmatino-dubrovnik.com
Geniş bir mutfak kültürüne sahip olan Dubrovnik, Adriyatik denizine kıyısı olması sebebiyle deniz ürünlerinin çok tüketildiği bir şehirdir. Akdeniz mutfağının
ağırlıkta olduğu Dubrovnik’te kalamar, ıstakoz, ahtapot, karides, hani
balığı ve İtalyan usulü yiyecekler menülerin olmazsa olmazlarıdır.Bunların dışında Hırvat köftesi “cevapi” ve yahni tarzı bir yemek olan “zelene menestra”ı deneyebilirsiniz. Dubrovnik mutfağının yemekleri dışında tatlıları da bir o kadar lezizdir. Rozata, fritters ve kavrulmuş badem mutlaka denemeniz gereken geleneksel tatlılar arasında yer alır. Aynı zamanda Dubrovnik, dondurmaları ile meşhurdur. Geleneksel lezzetlerin tamamını Eski Şehir bölgesinde bulabilirsiniz. Restoran ve kafelerle dolu Stradun Caddesi'nde ise hem Hırvat mutfağına hem de dünya mutfaklarına ait lezzetleri tadabilirsiniz. Dubrovnik, yemekleri ile olduğu kadar şarapları ile de ünlüdür. Şehirde, sadece şarap içmek için gidebileceğiniz bir çok mekan mevcuttur.
Popüler Restoranlar
- Pantarul
- Villa Ruza Restourant and Lounge Bar
- Azur Dubrovnik
- Dalmatino Konaba
- Dolce Vita
- Buza Bar
- Otto Taverna
-
D’vino Wine Bar
Dubrovnik’te bahşiş bırakmak zorunlu değildir, fakat bırakılan bahşiş geri de çevrilmez